Bábovka s ananasem, kokosem a banánem
Publikováno 20.06.2018 v 08:13 v kategorii Bábovky, přečteno: 38x
Ingredience: na bábovku: 1 hrnek hladké mouky (120 g), 1 hrnek celozrnné pšeničné mouky (120 g), 1 ČL prášek do pečiva, 1 ČL jedlé soda, ¾ ČL soli, ½ ČL mleté skořice, 8 PL másla, při pokojové teplotě (113 g), 1 šálek cukru (200 g), 2 vejce, 1 ČL vanilkového extraktu, 1 hrnek bílého jogurtu (245 g), 2 zralé banány, rozmačkané vidličkou, 2/3 hrnku strouhaného kokosu (60 g), 1 hrnek jemně nasekaného ananasu (150 g)
na polevu: 60 g sýru Lučina nebo jiného smetanového sýra, 2 PL mléka, ½ ČL vanilkového extraktu, ¾ hrnku moučkového cukru (90 g)
Postup: Bábovka: Troubu předehřejeme na 190°C. Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. V menší míse smícháme mouky, prášek do pečiva, jedlou soda, sůl a skořici. V kuchyňském robotu ušleháme do pěny máslo a cukr. Vmícháme vejce, jedno po druhém, postupně vanilku, jogurt a banány, až je směs spojená, hladká a řídká. Postupně vmícháme mouku a obrátky snížíme na nižší stupeň. Až je těsto zpracované, vařečkou zapracujeme kousky ananasu. Těsto vlijeme do připravené formy a pečeme cca 50 - 55 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed chleba není suchá. Opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.
Poleva: Všechny suroviny smícháme a utřeme dohladka. Pokud je poleva moc řídká, přidáme cukr. Pokud moc hustá, postupně přidáváme lžičku mléka. Vychladlou bábovku polijeme polevou a posypeme strouhaným kokosem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů