Bábovka s rebarborou
Publikováno 20.06.2018 v 08:08 v kategorii Bábovky, přečteno: 28x
Přísady: Na těsto: 500 g rebarbora, 250 g máslo nebo margarín (změklé), 150 g cukr, 1 balíček Vanilínový cukr, 1 citrónová kůra, Vejce, 380 g hladká mouka, 4 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva, špetka sůl
Na ozdobení: 1 balíček Poleva světlá
Příprava: Na přípravu těsta rebarboru omyjeme (neloupeme!) a nakrájíme na kousky asi 2 cm dlouhé. V míse vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni máslo nebo margarín s cukrem, vanilínovým cukrem a citrónovou kůrou dohladka. Přidáme vejce a mouku smíchanou s kypřicím práškem a solí a na středním stupni vyšleháme dohladka. Vmícháme rebarboru a těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Elektrická trouba: 170°C. Horkovzdušná trouba: 150°C. Doba pečení: asi 60 min. Bábovku necháme asi 10 minut ve formě zchladnout. Poté ji opatrně vyklopíme. Na ozdobení rozpustíme polevu podle návodu na obale. Polevou ozdobíme bábovku a necháme ztuhnout.
Komentáře
Celkem 0 komentářů