Recepty z rájePřes 1000 receptů

Bábovka s rebarborou

Publikováno 20.06.2018 v 08:08 v kategorii Bábovky, přečteno: 10x

Přísady: Na těsto: 500 g rebarbora, 250 g máslo nebo margarín (změklé), 150 g cukr, 1 balíček Vanilínový cukr, 1 citrónová kůra, Vejce, 380 g hladká mouka, 4 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva, špetka sůl

Na ozdobení: 1 balíček Poleva světlá

Příprava: Na přípravu těsta rebarboru omyjeme (neloupeme!) a nakrájíme na kousky asi 2 cm dlouhé. V míse vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni máslo nebo margarín s cukrem, vanilínovým cukrem a citrónovou kůrou dohladka. Přidáme vejce a mouku smíchanou s kypřicím práškem a solí a na středním stupni vyšleháme dohladka. Vmícháme rebarboru a těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Elektrická trouba: 170°C. Horkovzdušná trouba: 150°C. Doba pečení: asi 60 min. Bábovku necháme asi 10 minut ve formě zchladnout. Poté ji opatrně vyklopíme. Na ozdobení rozpustíme polevu podle návodu na obale. Polevou ozdobíme bábovku a necháme ztuhnout.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?