Bábovka z cukety
Publikováno 20.06.2018 v 08:06 v kategorii Bábovky, přečteno: 24x
Ingredience: 3 vejce, 300 g krystalového cukru, 240 g oloupané cukety, 230 ml oleje, 540 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 lžíce kakaového prášku, nastrouhaná kůra z půlky citronu
Postup:Z bílků a 100 g cukru ušleháme tuhý sníh. Žloutky s 200 g cukru, citronovou kůrou a olejem rozšleháme na hladkou hmotu. Ke žloutkové hmotě přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a najemno nastrouhanou cuketu, dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Asi třetinu těsta odlijeme a obarvíme kakaem. Do vymazané a vysypané formy střídavě vrstvíme světlé a tmavé těsto. Pomalu upečeme, zkoušíme špejlí. Těsta je hodně, doporučuju rozdělit do dvou forem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů