Balíčky
Publikováno 21.06.2018 v 10:54 v kategorii Vepřové, přečteno: 18x
Ingredience:Sladká paprika mletá 2 lžičky,Pepř a sůl, Hořčice 4 lžičky, Olej 4 lžíce,Česnek lisovaný 4 stroužky, Cibule 4 ks, Brambory 1 kg, Krkovice 4 plátky
Postup:Nejprve si nachystáme alobal. Nešetříme s ním. Utrhneme si cca 50 cm alobalu a ještě jednou stejný kousek. Alobaly dáme na sebe křížem.Za pomoci mašlovačky (nebo prstů) si celkem hojně potřeme alobal olejem (zabrání nám v připečení brambor). Nakrájíme si brambory na cca 1 cm silné plátky. Ty naskládáme vedle sebe na alobal a vytvoříme si „lůžko“. Brambory nezapomeneme osolit. Na brambory vložíme plátek masa, který jsme si očesnekovali, osolili, opepřili a potřeli hořčicí (volím plnotučnou klasiku), rád ještě posypu mletou paprikou… Maso hojně zasypeme na plátky nebo na kolečka nařezanou cibulí, kterou můžeme pro lepší chuť taky ochutit… Balíček dokonale zabalíme: nejprve jeden alobal a pak druhý. Musíme vytvořit „formu“, ze které nám neunikne žádná šťáva. Až uděláme všechny balíčky, naskládáme vedle sebe na plech a pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 60-70 minut (podle masa).
Komentáře
Celkem 0 komentářů