Recepty z rájePřes 1000 receptů

Banánová žemlovka

Publikováno 15.06.2018 v 09:57 v kategorii Sladké jídla, přečteno: 8x

Suroviny: rohlík 5 ks, banán 5 ks, rozinky, předem namočené v rumu 100 g, smetana (30%) 450 ml, cukr 80 g, vejce 5 ks, sůl 1 špetka, vanilkový extrakt 1 lžička, máslo na vymazání formy

Postup: Troubu předehřejte na 170 °C. Pokud jste si rozinky nenamočili předem, je nejvyšší čas to udělat. Lepší je ale vzpomenout si včas, aby se namáčely několik hodin. Zapékací mísu vymažte máslem. Prošlehejte čtyři žloutky, jedno celé vajíčko, vanilkový extrakt, sůl, 50 g cukru a nakonec přimíchejte smetanu. Nakrájejte rohlíky a banány na plátky, promíchejte s rozinkami a vše přendejte do zapékací mísy. Zalijte smetanovou směsí a dejte asi na 20–30 minut péct. Bílky ušlehejte do polotuha a postupně přidávejte zbytek cukru. Ušlehaný tuhý sníh přidejte před koncem pečení na žemlovku a ještě krátce zapečte.

tip: Jako základ můžete použít jakékoliv bílé pečivo (toastový chléb, veku, klidně i vánočku).

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?