Banánové lívance
Publikováno 15.06.2018 v 09:56 v kategorii Sladké jídla, přečteno: 24x
Ingredience: 150g sýra ricotta, 3 ks banánů, 2 lžíce cukru krupice, 1 lžička vanilkového extraktu, 155g hladké mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 1 lžička mleté skořice, 1 špetka mletého badyánu, 1 špetka mletého anýzu, 2 ks vajec, 2 lžíce citronové šťávy, 50g másla
K podávání: 4 lžíce javorového sirupu, 200g jahod
Postup: Banány rozmačkejte v misce a pokapejte je citronovou šťávou. Přidejte sýr, cukr, vanilku, koření, vejce, prosetou mouku s kypřícím práškem a vymíchejte do hladka. V pánvi s těžkým dnem rozehřejte trochu másla a smažte malé lívance. Smažte přibližně 3 minuty z každé strany - otáčejte opatrně. Podávejte pokapané javorovým sirupem, ozdobené jahodami, nebo jiným ovocem.
TIP: Místo vanilkového extraktu použijte dřeň vanilkového lusku.
Komentáře
Celkem 0 komentářů