Basbusa
Publikováno 20.06.2018 v 07:54 v kategorii Moučníky, přečteno: 38x
Ingredience:250 g cukru, 200 ml vody, 1 lžička citronové šťávy, 1 celá skořice, 2 hřebíčky, 400 g hrubé krupice, 200 g cukru, 2 lžičky kypřicího prášku, 150 g bílého jogurtu, 4 lžíce změklého másla + máslo na vymazání formy, 50 g strouhaného kokosu, 1 hrst plátků mandlí, 1 hrst neloupaných mandlí
Postup: Sirup připravíme v hlubokém hrnci z vody, cukru a citronové šťávy, vaříme na mírném ohni. Ke směsi přidáme skořici, hřebíčky a vaříme, dokud nezačne vřít. Po odstavení směs zhoustne, používáme ji stále zatepla. Mezitím si připravíme těsto: v hlubší misce smícháme krupici, cukr a kypřicí prášek. Změklé máslo smícháme s jogurtem a vpracujeme do směsi, na závěr přidáme kokos. Formu na pečení vymažeme máslem a těsto do formy rozprostřeme rukama. Ještě ve formě je rozkrájíme na jednotlivé porce a povrch koláče posypeme plátky mandlí. Pečeme v předehřáté troubě na 190 °C asi 25 minut dozlatova. Poté koláč polijeme 3/4 teplého sirupu a ještě 5 minut dopečeme. Podáváme ozdobené celými mandlemi a lehce polité sirupem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů