Bašta z jednoho hrnce
Publikováno 13.07.2018 v 14:00 v kategorii Vepřové, přečteno: 30x
Suroviny: olivový olej podle potřeby, 1 cibule, 5 žampionů, 450g vepřové kotlety, 1,5l masového vývaru, ½ hlávky zelí, 4 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, 2 lžičky sladké papriky, sůl a pepř podle chuti, 2 velké brambory, 2 najemno nastrouhané brambory
Postup:Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a zpěníme na něm cibulku. Po zezlátnutí přidáme na větší kusy pokrájené žampiony a kostky vepřového masa. Asi 3 minuty restujeme. Dokud se maso nezatáhne, a poté podlijeme litrem vývaru. Zelí nastrouháme najemno a přidáme k masu společně s kořením, solí a pepřem. Občas promícháme, je-li potřeba, podlijeme vývarem. Vaříme něco přes 1 hodinu. Když máme maso i zelí měkké, tak do směsi přidáme kostky brambor a nastrouhané brambory na zahuštění. Vaříme, dokud brambory nezměknou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů