Recepty z rájePřes 1000 receptů

Bažant na sektu se smetanovou omáčkou

Publikováno 10.09.2018 v 07:04 v kategorii Zvěřina, přečteno: 25x

Ingredience: 1 bažant,sůl a čerstvě mletý pepř, 1 lžíce dijonské hořčice,1 snítka šalvěje + na ozdobení,2 stroužky česneku,2 lžíce másla, 4 šalotky (nadrobno), 1 malá mrkev (na kostičky ), 1/2 řapíku celeru (na kostičky), 200 ml suchého sektu,200 ml smetany ke šlehání, 33%, 2 lžičky hladké mouky

Postup: Troubu předehřejte na 180 °C. Bažanta osolte a opepřete, vně i uvnitř. Zvenku ho potřete hořčicí a dovnitř vložte snítku šalvěje a stroužky česneku. V pekáčku rozehřejte máslo a bažanta na něm opečte ze všech stran dočervena. Vyjměte a dejte stranou. Do pekáčku přidejte šalotku, mrkev a řapíkatý celer a opékejte 5 minut dosklovita a do změknutí. Vraťte bažanta, podlijte sektem, zakryjte pekáček alobalem a v troubě pečte zhruba 1 hodinu doměkka. Během pečení občas přelévejte vypečenou šťávou, případně podlijte teplou vodou. Zhruba 15 minut před koncem pečení přilijte do šťávy mouku rozmíchanou v troše studené vody a promíchejte. Vyjměte bažanta. Pekáček dejte na sporák, přilijte smetanu, znovu přiveďte k varu a odstavte. Omáčku rozmixujte dohladka, a chcete-li, propasírujte. Porce bažanta podávejte se zvolenou přílohou a přelité omáčkou. Můžete ozdobit lístky šalvěje.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?