Bazalkový krém s parmazánovými chipsy
Publikováno 11.06.2018 v 08:37 v kategorii Polévky, přečteno: 52x
Ingredience: 2 větší brambory, 2 kostky zeleninový bio bujón, 2 stroužky česnek, 1 dl šlehačka, 1 cibule, 1 svazek bazalka, čerstvě mletý pepř, olivový olej
Chipsy: 40 g parmazán
Postup: Cibuli a česnek posekáme nadrobno a orestujeme na troše oleje. Přihodíme oloupané a pokrájené brambory, chvíli zarestujeme a zalijeme 1,2 litru horké vody. Přidáme rozdrobený bujón a pepř. Povaříme do změknutí brambor. Bazalku, včetně stonků, omyjeme, osušíme a vhodíme do horké polévky. Stáhneme z plotny, rozmixujeme a zjemníme šlehačkou. V době, kdy se vaří základ na polévku, upečeme chipsy. Sýr nastrouháme najemno a na plech vyložený pečícím papírem navrstvíme malé hromádky sýra. Vložíme do trouby rozpálené na 180 st. C a cca 10 minut pečeme. Sýr se rozpustí, lehce zrůžoví a utvoří placičky. Ty použijeme k ozdobení polévky na talířích.
Komentáře
Celkem 0 komentářů