Berlínská játra
Publikováno 12.06.2018 v 13:13 v kategorii Kuřecí, přečteno: 23x
Ingredience: 300 g vepřových jater, 1 jablko, 1 malá cibule, podle chuti sůl a pepř, 2 lžíce oleje, 100 ml bílého vína, 1 lžička másla, 1 lžička hladké mouky
Postup: Játra nakrájíme na plátky, naklepeme a opepříme. Jablko nakrájíme na plátky a odstraníme jádřince. V pánvi na oleji játra prudce z obou stran opečeme, pak zmírníme teplotu a játra pomalu po obou stranách dopékáme. Poté je vyjmeme, osolíme a necháme v teple. V pánvi orestujeme plátky cibule a podlijeme vínem. Přidáme plátky jablka a spolu podusíme. Měkká jablka dáme na játra. Utřeme máslo a mouku, přidáme do pánve, rozmícháme a krátce povaříme.
Komentáře
Celkem 0 komentářů