Bezé roláda
Publikováno 20.06.2018 v 07:54 v kategorii Rolády, přečteno: 45x
Suroviny: 800 g polohrubé mouky, 8 vajec (použijeme pouze bílky), 800 g třtinového cukru, 3 smetany ke šlehání (200ml, min. 33%), 800 g nasekaných mandlí, 3 smetany fix, 2 vanilkové cukry, trochu tuku na pomazání
Postup: Z bílků si ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr, pomleté mandle, zlehka vmícháme také mouku. Těsto vlijeme na plech, do kterého si připravíme pečicí papír potřený tukem. Troubu si předehřejeme na 180°C a těsto pečeme do zrůžovění. Vyjmeme plech a s papírem těsto hned přeneseme na čistou utěrku a teplé srolujeme (i s utěrkou). Bezé necháme stočené vychladnout. Zatím si ušleháme šlehačky, do kterých zašleháme vanilkový cukr a ztužovače. Vychladlou roládu opatrně rozmotáme a odstraníme pečící papír. Těsto naplníme šlehačkou a znovu stočíme do rolády. Zbytkem šlehačky ozdobíme povrch rolády a dáme do lednice. Nejlepší je tuto roládu dělat den předem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů