Bleskový recept na kuřecí játra se zeleninou
Publikováno 12.06.2018 v 13:12 v kategorii Kuřecí, přečteno: 23x
Ingredience: 500 g kuřecích jater, 1 balíček mražené zeleniny Čínská směs, 1 pomazánkové máslo, 1 cibule, olej na pánev, 1 kostka masoxu, půl lžíce hladké mouky
Postup přípravy: Na teflonové pánvi necháme na trošce oleje zesklovatět cibuli, nakrájenou na kostičky. Kuřecí játra rozkrájíme na půlky, pokud budete jíst hůlkami tak na třetiny a zprudka orestujeme. Játra se tak pěkně zatáhnou a můžeme k nim přidat zeleninu tzv. čínskou směs. Restujeme bez pokličky doměkka. Teď už zbývá jen přidat pomazánkové máslo a masox, po rozpuštění můžeme malinko podlít vodou, zaprášit moukou a nechat přejít varem. Solit prý už není potřeba. Ale proti gustu žádný dišputát. Přidat můžete klidně i pepř, bazalku, prostě na co jste zvyklí a co máte rádi. Přílohu taky dle chuti. Rýžové nudle či rýže se hodí stejně tak dobře jako brambory.
Komentáře
Celkem 0 komentářů