Blondýnky s jahodami
Publikováno 20.06.2018 v 07:52 v kategorii Moučníky, přečteno: 38x
Suroviny: bílá čokoláda 300 g, máslo 1/3 hrnku, cukr krupice 2/3 hrnku, vejce 2 ks, vanilkový extrakt 1 lžička, hladká mouka 1 hrnek, prášek do pečiva 1/4 lžičky, sůl 1/4 lžičky, jahody 1 hrnek
Postup:Troubu předehřejte na 175 °C. Čtvercovou pečicí formu o straně 25 x 25 cm vyložte papírem na pečení a nechte ho trochu přečnívat přes okraje. Papír potřete máslem. Ve vodní lázni rozehřejte za stálého míchání čokoládu s máslem, až vznikne hladká směs. Mimo oheň do ní vmíchejte cukr. Jak směs trochu zchladne, může se zdát, že se odděluje, ale nelekejte se, je to v pořádku. Zašlehejte do ní vejce, vanilku, zatřete mouku, prášek a sůl jen natolik, aby se mouka spojila s tekutými přísadami. Lžící vmíchejte jahody a těsto vlijte do připravené formy. Pečte 25 až 30 minut, až budou blondies na povrchu světle zlaté a těsto se nebude lepit na špejli, vpíchnutou do středu. I s formou postavte na mřížku a nechte zcela vychladnout. Za pomoci papíru vyjměte z formy a nakrájejte na malé čtverečky. Blondies vydrží ve vzduchotěsné nádobě v ledničce až tři dny.
Komentáře
Celkem 0 komentářů