Boloňské ragů
Publikováno 15.06.2018 v 09:44 v kategorii Mleté maso, přečteno: 20x
Ingredience: 500 g mletého hovězího masa, 2 střední cibule, 4 stonku řapíkatého celeru, 1 očištěná mrkev na drobno nakrájená, 5 stroužků česneku, 100 g slaniny (pancetta, nebo jiná syrová slanina), 1 konzerva italských oloupaných soudkových rajčat i s jejich tekutinou, 250ml suchého červeného vína, 200 ml dobrého masového vývaru, čerstvá bazalka, tymián, oregano, 4 lžíce extra panenského oleje, 4 lžíce másla, sůl a pepř podle chuti
Příprava: V pánvi či hrnci s těžkým dnem rozehřejeme olej s máslem. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, celer, mrkev a česnek a vše dozlatova osmažíme. Přidáme maso a slaninu a vše osmažíme při vysoké teplotě za stálého míchání. Maso se musí drolit. Přidáme rajčata, víno a vývar, ochutíme solí a pepřem a dusíme pod pokličkou 2 – 2 1/2 hodiny. Nakonec přidáme bylinky.
Komentáře
Celkem 0 komentářů