Borůvková roláda
Publikováno 20.06.2018 v 07:51 v kategorii Rolády, přečteno: 58x
Ingredience: 5 vajec, 5 lžic cukru moučky, 6 lžic polohrubé mouky, 1/2 kypřicího prášku, trocha hrubé mouky a oleje na potření a vysypání plechu
Na krém: 1 vanilkový pudink, 250 ml mléka, 125 g cukru moučky, 250 g másla, 200 g borůvek a trocha na ozdobu
Postup:Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme mouku s kypřicím práškem a nakonec také tuhý sníh ušlehaný z bílků. Pečicí papír položíme na plech, natřeme olejem, posypeme hrubou moukou a pak rozetřeme těsto. Pečeme při teplotě 180 °C asi 12 minut. Stočíme i s pečicím papírem. Uvaříme pudink s mlékem a cukrem. Dáme vychladit. Do úplně zchladlého pudinku přidáme máslo a vyšleháme postupně krém. Nakonec přidáme po malých částech rozmixované borůvky. Vychladlý piškot rozvineme, potřeme krémem, papír sloupneme a piškot zavineme. Ozdobíme zbylým krémem a borůvkami.
Komentáře
Celkem 0 komentářů