Bourgignon
Publikováno 28.06.2018 v 11:01 v kategorii Hovězí, přečteno: 33x
Suroviny:750 g hovězího (nebo jehněčího) masa, 3 velké cibule, 400 g mrkve, slanina, tymián, bobkový list, pepř, sůl, 1 l červeného vína
Příprava:Maso nakrájíme na větší kostky, mrkev a cibuli na kolečka. Vše naskládáme do misky (nejlépe do kameninového hrnce), střídavě vrstvu cibule, masa a mrkve.Celé to zalijeme vínem (nešetříme!), Přidáme koření. Necháme den a noc odležet v chladu. Druhý den scedíme víno (nevylévejte!) A rozebereme jednotlivé složky.Na slanině necháme zesklovatět cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme maso, orestujeme, pak přidáme mrkev. Zalijeme vinným nálevem, ve kterém bylo maso naložené, a na mírném ohni necháme asi 3 hodiny pomalu bublat. Pokud se tato závěrečná fáze činí v tlakovém hrnci, stačí 1 hodina.Bourgignon podáváme nejlépe s chlebem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů