Bramboráčky s uzeným sýrem a petrželkou
Publikováno 11.06.2018 v 12:41 v kategorii Brambory, přečteno: 24x
Ingredience: 800g moučnatých brambor, 2 vejce, ½ hrnku hladké mouky, 100 ml mléka, 6 stroužků česneku, 2 lžíce majoránky, 300 g uzeného sýra, petrželka, sůl, pepř, olej nebo sádla
Postup přípravy: Brambory omyjeme, oloupeme a najemno nastrouháme. Vymačkáme a slijeme přebytečnou vodu. Přidáme oloupaný, prolisovaný česnek, mléko, vejce, majoránku a hladkou mouku. Vmícháme nastrouhaný uzený sýr a nasekanou petrželku. Směs ochutíme solí a pepřem a důkladně promícháme. Na rozpálenou pánev dáme olej nebo sádlo. Lžící děláme malé bramboráčky. Smažíme po obou stranách dozlatova. Usmažené vkládáme na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk. Podáváme jako samostatný pokrm se zeleninovým salátem anebo jako příloha k masu.
Komentáře
Celkem 0 komentářů