Bramborák se sýrem a vejcem
Publikováno 28.03.2019 v 10:59 v kategorii Brambory, přečteno: 45x
Suroviny: středně velké brambory 2 ks, mrkev 1 ks, čedar 100 g, jarní cibulka 2 ks, vejce 4 ks, špaldová hladká mouka 2 vrchovaté lžíce, sůl, kurkuma 1 lžička, mletý římský kmín 1/2 lžičky, řepkový olej na smažení, drcené chilli, čerstvý koriandr
Postup: Do mísy nahrubo nastrouhejte oloupané brambory a mrkev, poté nahrubo nastrouhejte i čedar. Přidejte najemno nakrájené jarní cibulky, 1 vejce, mouku, sůl, kurkumu a mletý římský kmín. Směs dobře promíchejte a nechte 5 minut odstát. Na nepřilnavé pánvi (24 cm) rozehřejte olej a dejte na něj třetinu směsi. Opečte dozlatova, placku otočte a spodní stranou naběračky udělejte uprostřed placky mělký důlek. Vyklepněte do něj vejce, poprašte drceným chilli a pánev přikryjte poklicí nebo alobalem. Zmírněte oheň a nechte péct asi 5 minut, až ztuhne bílek a bramborák bude zespoda opečený. Přendejte na talíř, posypte nasekaným koriandrem a stejně udělejte i další dvě placky.
Komentáře
Celkem 0 komentářů