Bramboráky s uzeným
Publikováno 09.07.2018 v 14:30 v kategorii Brambory, přečteno: 25x
Suroviny:400g syrových brambor, 400g kysaného zelí, 2 vejce, 200ml mléka, 300g uzeného masa, 4 stroužky česneku, 1 malá cibule, 200 g hladké mouky, špetka čerstvě mletého pepře, trocha majoránky a kmínu, podle chuti sůl, strouhanka podle potřeby, olej na smažení
Postup:Brambory oloupeme, najemno nastrouháme a vymačkáme vodu. Kysané zelí vymačkáme, překrájíme na menší kousky a přidáme k bramborám. Dále vmícháme vejce, mléko, uzené maso nakrájené na kostky, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, hladkou mouku, pepř, majoránku a kmín. Podle chuti osolíme a vše promícháme. Podle potřeby přidáme 2-3 lžíce strouhanky. Na pánvi rozpálíme olej nebo sádlo, naběračkou tvoříme menší placky, které pečeme po obou stranách dozlatova.
Komentáře
Celkem 0 komentářů