Bramboránky
Publikováno 11.06.2018 v 12:40 v kategorii Brambory, přečteno: 18x
Ingredience: 300 g brambory vařené, 300 g mouka hrubá, 20 g droždí, 1 lžička cukr krupice, 1 lžička sůl, 200 ml mléko, 1 vejce, 2 stroužky česnek
Postup:Droždí promícháme s cukrem, zalijeme troškou mléka. Necháme vzejít kvásek. Brambory nastrouháme najemno a smísíme s osolenou moukou. Vejce vidličkou rozšleháme ve zbylém mléce a nalijeme do připravené bramborové směsi. Nakonec přidáme kvásek a dobře promísíme. Těsto necháme kynout v teple asi půl hodiny. Z vykynutého těsta lžící vykrajujeme kousky, které na pomoučené ploše tvarujeme na placičky. Smažíme na pánvi po obou stranách. Ochutíme česnekem utřeným se solí a trochou vody (nebo mažeme povidly).
Komentáře
Celkem 0 komentářů