Bramborové česnekové knedlíky
Publikováno 21.11.2018 v 10:49 v kategorii Knedlíky a knedlíčky, přečteno: 42x
Ingredience: 600 g brambor uvařených ve slupce, 125 g pšeničné krupice, špetka soli, 3-4 stroužky česneku, 1 lžíce sušené majoránky, 1 velké vejce, 80 g špeku
Postup:Špek nakrájíme na kostičky a na suché pánvi vyškvaříme dokřupava. Obsah pánve nalejeme do cedníku a necháme okapat.Vychladlé oloupané brambory nahrubo nastrouháme. Posypeme je krupicí a osolíme. Přidáme majoránku, rozmačkaný česnek, celé vejce a kostičky slaniny. Všechno promícháme a rukou vypracujeme těsto. Rozdělíme je na tři části a z každé vytvarujeme na pomoučené ploše váleček.Knedlíky vaříme v páře 15 minut.Po uvaření necháme 5 minut odpočinout a pak nakrájíme na silnější plátky.Podáváme jako přílohu k zelí nebo špenátu a pečenému masu.
Komentáře
Celkem 0 komentářů