Bramborové noky zapečené se žampiony a smetanou
Publikováno 05.12.2018 v 11:43 v kategorii Brambory, přečteno: 40x
Ingredience: 400 g bramborových noků, 120 g žampionů,1 utřený stroužek česneku, 200 ml smetany ke šlehání 30%,2 lžíce strouhaného parmazánu, rostlinný olej, 1 lžíce másla
Postup:Troubu zapněte na 200 °C. Bramborové noky vložte do vroucí vody a vařte asi tři minuty – dokud nevyplavou. Pak je sceďte a prozatím odložte. Než se uvaří, nakrájejte žampiony na tenké plátky. V pánvi rozehřejte trochu oleje a lžíci másla, vložte žampiony a restujte doměkka. Přidejte česnek a nechte rozvonět. Podlijte smetanou a duste, dokud smetana nezhoustne. Vmíchejte uvařené noky, přendejte do zapékací misky a posypte nastrouhaným parmazánem. Vložte do trouby a nechte asi 15 minut zapéct dozlatova. Posypte čerstvou natí.
Komentáře
Celkem 0 komentářů