Recepty z rájePřes 1000 receptů

Bramborový eintopf s mletým masem

Publikováno 11.06.2018 v 12:39 v kategorii Brambory, přečteno: 58x

Ingredience: 750 ml zeleninového vývaru, 500 g brambor, 400 g mletého masa, 200 g mraženého hrášku, 200 g tučné zakysané smetany, 1 menší mangold (nebo 250 g listového špenátu), 2 mrkve, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 1 lžička sušené majoránky, sůl, pepř, muškátový oříšek

Postup: Brambory očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Mangold očistíme, rozebereme na listy a nakrájíme na proužky. Mrkev i cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. V kastrolu rozehřejeme olej a osmahneme v něm mleté maso dozlatova. Osolíme, opepříme a vařečkou v průběhu opékání rozmělníme nadrobno. Přidáme cibuli, mrkev, mangold, brambory, hrášek, majoránku, vývar a na středním plameni povaříme asi 20 minut do změknutí brambor. Na konci odstavíme, vmícháme zakysanou smetanu a dochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem. Ihned podáváme.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?