Bramborový eintopf s mletým masem
Publikováno 11.06.2018 v 12:39 v kategorii Brambory, přečteno: 58x
Ingredience: 750 ml zeleninového vývaru, 500 g brambor, 400 g mletého masa, 200 g mraženého hrášku, 200 g tučné zakysané smetany, 1 menší mangold (nebo 250 g listového špenátu), 2 mrkve, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 1 lžička sušené majoránky, sůl, pepř, muškátový oříšek
Postup: Brambory očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Mangold očistíme, rozebereme na listy a nakrájíme na proužky. Mrkev i cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. V kastrolu rozehřejeme olej a osmahneme v něm mleté maso dozlatova. Osolíme, opepříme a vařečkou v průběhu opékání rozmělníme nadrobno. Přidáme cibuli, mrkev, mangold, brambory, hrášek, majoránku, vývar a na středním plameni povaříme asi 20 minut do změknutí brambor. Na konci odstavíme, vmícháme zakysanou smetanu a dochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem. Ihned podáváme.
Komentáře
Celkem 0 komentářů