Bramborový gratin s dýní
Publikováno 04.10.2018 v 11:14 v kategorii Brambory, přečteno: 32x
Ingredience: 6 brambor, ½ dýně hokaido, 150g vepřové šunky, 3 lžíce oleje, sůl, pepř, vegeta, 2 stroužky česneku, 250ml smetany, strouhaný sýr, petrželka na ozdobu
Postup: Brambory oškrabeme, dýni rozkrojíme a odstraníme semena. Obojí nakrájíme na co nejtenčí plátky. Šunku pokrájíme na kostičky. Vše promícháme a rozložíme do zapékací mísy vymazané olejem. Posypeme solí, pepřem a vegetou. Česnek prolisujeme a promícháme se smetanou, kterou zalijeme bramborovou směs. Pečeme při 180°C asi hodinu. Porce posypeme strouhaným sýrem a ozdobíme petrželkou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů