Bramborový guláš se zakysanou smetanou a klobásou
Publikováno 12.07.2018 v 14:33 v kategorii Brambory, přečteno: 269x
Suroviny:4 velké brambory + 1 na zahuštění,1 velká cibule,2-3 stroužky česneku,olej, 2 lžíce uzené mleté papriky, majoránka a kmín, bobkový list, sůl a pepř, 2 nožičky bylinkové klobásy, 150 ml zakysané smetany k podávání
Postup: Brambory oloupejte. Čtyři nakrájejte na malé kostičky a pátou nastrouhejte najemno. Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte. Ve větším hrnci na oleji zpěňte cibuli a restujte dosklovata. Přidejte česnek a ještě chvíli opečte. Vmíchejte mletou papriku, majoránku a kmín. Když se koření rozvoní, vhoďte do hrnce na kolečka nakrájenou klobásku a restujte asi dvě minuty. Poté přidejte nakrájené brambory, promíchejte a zalijte vodou, aby byly ponořené. Osolte, opepřete, přidejte bobkový list a nastrouhanou bramboru a vařte asi 20 minut do úplného změknutí brambor. Vyjměte bobkový list, dochuťte a můžete podávat s čerstvým pečivem a zakysanou smetanou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů