Bramborový nákyp s jarní zeleninou a mletým masem
Publikováno 04.04.2019 v 12:26 v kategorii Brambory, přečteno: 32x
Ingredience: Brambory, typ A 400 g, Jarní cibulka 4 ks, Mrkev 1 ks, Květák 200 g, Špenát čerstvý 150 g, Mletého masa (80% hovězí a 20% vepřové) 300 g, Cibule 1 ks, Bílý jogurt 120 g, Vejce 4 ks, Strouhaný sýr parmazánového typu 200 g, Rajčatový protlak nebo drcená rajčata 200 g, Máslo na vymazání, Sůl, Pepř
Postup: Oloupané brambory, květák a mrkev nakrájíme na plátky. Jarní cibulku pokrájíme na kolečka cca 1 cm široká. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme mleté maso a drcená rajčata a společně provaříme. Do vymazaného pekáčku skládáme postupně brambory, zeleninu a směs s mletým masem. Každou vrstvu přikryjeme listy mladého špenátu. Poslední vrstvu tvoří brambory. Jogurt, vejce a strouhaný sýr důkladně promícháme a nalijeme na nákyp. Dochutíme solí a pepřem. Pečeme v troubě 40 minut při teplotě 180°C.
Komentáře
Celkem 0 komentářů