Bramborový nákyp s masem
Publikováno 11.06.2018 v 12:39 v kategorii Brambory, přečteno: 22x
Ingredience: hovězí maso 500 g, pepř černý mletý ½ ČL, olej řepkový 2 PL, sůl 1 ČL, cibule červená 200 g, paprika červená 125 g, rajčata sterilizované 150 g, sýr Eidam 100 g
Postup: Maso omyjeme, nakrájíme na nudličky a opepříme. Promícháme a vložíme do pekáče potřeného olejem. Osolíme. Očistíme cibuli, nakrájíme ji na kolečka a rozdělíme. Rozložíme ji na maso. Zakryjeme a vložíme do vyhřáté trouby. 30 minut pečeme. Očištěnou, nakrájenou papriku a rajčata rozložíme na předpečené maso. Očistíme a umyjeme brambory a nakrájíme je na kolečka. Polovinu brambor zamícháme do masa se zeleninou. Druhou polovinu brambor rozložíme na směs. Osolíme, zakryjeme a pečeme asi 45 minut. Sýr nastrouháme nahrubo a posypeme jím brambory. Necháme krátce v troubě roztéct.
Komentáře
Celkem 0 komentářů