Bramborový salát po norsku s rybou
Publikováno 11.06.2018 v 08:53 v kategorii Saláty, přečteno: 23x
Suroviny: 500 g vařených brambor ve slupce, 250 g zmrazeného rybího filé, 40 g másla nebo oleje, sůl, lžíce citrónové šťávy, jemně rozsekanou pažitku, 150 g okořeněné majonézy, 2 lžíce mléka
Okořeněná majonéza: 300 g majonézy základní, 2 lžíce octa nebo citrónové šťávy, lžička obyčejné hořčice, lžička moučkového cukru, mletý bílý pepř, sůl, lžička worčestrové omáčky
Postup: Základní majonézu dáme do porcelánové misky a postupně vmícháme ostatní příměsi. Zmrazené filé pokapeme citrónem, posypeme rozsekanou pažitkou a necháme částečně rozmrazit. Poté rybu osušíme, osolíme a v rozehřátém tuku pečeme asi 10 minut. Necháme vychladnout. Uvařené brambory oloupeme, vychladlé nakrájíme na kostičky, přidáme na kousky rozebranou rybu a lehce promícháme. Okořeněnou majonézu rozředíme mlékem a nalijeme na rozkrájené brambory s rybou a lehce promícháme.
Komentáře
Celkem 0 komentářů