Bramborový třesenec s Hermelínem
Publikováno 11.06.2018 v 12:38 v kategorii Brambory, přečteno: 27x
Ingredience: 1000 g brambor, 3 krabičky hermelínu, 1/8 litru mléka, 3 cibule, 3 lžíce másla, 100 g slaniny, 2 lžíce strouhanky, sůl, muškátový oříšek, pepř, drcený kmín, petrželka nebo pažitka
Postup: Brambory předem uvaříme, nastrouháme na jemném struhadle, ochutíme muškátovým oříškem a petrželkou a uložíme do kastrolu, který jsme předem vymazali máslem. Vložíme do trouby a necháme nejprve trochu zapéci. Hermelín rozmačkáme vidličkou nebo nakrájíme, přidáme k němu cibuli, kterou jsme na tuku nejprve mírně podusili, kmín a pepř. Tuto sýrovou směs rozdělíme na bramborový základ. Slaninu nakrájíme na kostičky a společně s trochou strouhanky nasypeme nahoru. Zapékáme asi 10minut, až se sýr roztaví a slanina zrůžoví. Podáváme s čerstvým salátem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů