Recepty z rájePřes 1000 receptů

Brambory pečené s cibulí a žampiony

Publikováno 11.06.2018 v 12:37 v kategorii Brambory, přečteno: 25x

Suroviny:500 g brambor, 2 větší cibule, 200 g malých žampionů, 1 stroužek utřeného česneku, 4 lžíce oleje, lžička hořčice, 1/2 lžičky uzené papriky, sůl, pepř

Postup:Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kousky, cibuli na proužky (ne moc tenké). Žampiony očistíme a překrojíme na poloviny. Smícháme olej s hořčicí, paprikou, solí a pepřem do hladké emulze. Připravené brambory s cibuli promícháme s ochuceným olejem a necháme chvíli odpočinout. Vše přesypeme na plech s pečícím papírem a dáme do vyhřáté trouby na 200°C. Pečeme cca 15- 20 minut s občasným promícháním. Po této době by brambory měly být částečně měkké, tak přidáme žampiony a vše promícháme. Dopečeme do úplného změknutí brambor. Podáváme ihned jako samostatný pokrm třeba se salátem nebo jako přílohu k masu.

Poznámka: Brambory nejsou upečené do křupava díky té cibuli. Ale zase zrovna ta jim dodá zase jinou a dobrou chuť.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?