Brambory s čedarem
Publikováno 16.11.2018 v 09:01 v kategorii Brambory, přečteno: 20x
Ingredience: 1.5 kg brambor, 2 lžíce olivového oleje, 0.5 lžičky soli, 200 g anglické slaniny, 200 g sýra čedar - nahrubo nastrouhaného, 120 g majonézy, 250 ml smetany, 2 ks lahůdkové cibulky, 2 špetky mletého pepře
Postup: Předehřejte troubu na 190 °C.Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky. Brambory nasypte na plech (aby se nepřekrývaly) vyložený pečícím papírem, pokapejte je olejem a pečte v troubě 10 minut. Nechte vychladnout.Brambory nasypte do zapékací misky. Slaninu nakrájejte na plátky, pak na kostky a nasypte ji k bramborám.Majonézu smíchejte se smetanou, podle chuti osolte, opepřete a přidejte k bramborám. Vše promíchejte a dejte do trouby předehřáté na 190 °C. Pečte přibližně 35 minut. Brambory posypte sýrem a dejte na 10 minut zpět do trouby. Před podáváním posypte brambory nakrájenou cibulkou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů