Brambory s vejci na karí
Publikováno 11.06.2018 v 12:34 v kategorii Brambory, přečteno: 34x
Ingredience: 4 větší brambory, sůl podle potřeby, 2 lžíce olej, 1/2 cibule, 2 lžičky karí, 100 ml smetana na vaření, 2 vejce
Postup: Brambory oloupeme, nakrájíme na osminky a klasickým způsobem uvaříme v osolené vodě doměkka. Brambory po uvaření scedíme, necháme mírně zchladnout a potom nakrájíme na plátky. Můžeme také použít brambory, které nám zbyly jako příloha od jiného jídla. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Na pánvi rozehřejeme olej a vhodíme cibuli, kterou necháme chvíli zpěnit. K cibuli přidáme nakrájené brambory a karí koření. Chvíli společně orestujeme a potom zalijeme smetanou, ve které jsme rozšlehali celá vejce. Vše ještě jednou za stálého míchání osmažíme, aby vejce ztuhla, a podle chuti dosolíme. K bramborám se hodí libovolný zeleninový salát nebo i klasický hlávkový.
Komentáře
Celkem 0 komentářů