Recepty z rájePřes 1000 receptů

Brambory zapečené s houbovou omáčkou

Publikováno 11.06.2018 v 12:33 v kategorii Brambory, přečteno: 24x

Ingredience: 750 g malých brambor, sůl, pepř, 1/4 l husté sladké smetany, 60 g másla, 30 g mouky, 200 g čerstvých hub (můžou být i žampiony), 50 g strouhaného tvrdého sýra (výraznější typ napr. čedar), 1/4 citronu.

Postup: Oloupané brambory zalijeme osolenou vroucí vodou a uvaříme do poloměkka. Z poloviny másla a mouky připravíme světlou jíšku, rozšleháme se smetanou, přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, sůl a trochu citronové šťávy. Povaříme na hustou omáčku. Uvařené brambory rozmačkáme vidličkou, dáme do vymazané ohnivzdorné mísy, zalijeme omáčkou, hustě posypeme sýrem a pokapeme tukem. Zapečeme v troubě

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?