Brambory zapečené s houbovou omáčkou
Publikováno 11.06.2018 v 12:33 v kategorii Brambory, přečteno: 24x
Ingredience: 750 g malých brambor, sůl, pepř, 1/4 l husté sladké smetany, 60 g másla, 30 g mouky, 200 g čerstvých hub (můžou být i žampiony), 50 g strouhaného tvrdého sýra (výraznější typ napr. čedar), 1/4 citronu.
Postup: Oloupané brambory zalijeme osolenou vroucí vodou a uvaříme do poloměkka. Z poloviny másla a mouky připravíme světlou jíšku, rozšleháme se smetanou, přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, sůl a trochu citronové šťávy. Povaříme na hustou omáčku. Uvařené brambory rozmačkáme vidličkou, dáme do vymazané ohnivzdorné mísy, zalijeme omáčkou, hustě posypeme sýrem a pokapeme tukem. Zapečeme v troubě
Komentáře
Celkem 0 komentářů