Brambory zapečené s mletým masem a brokolicí
Publikováno 05.03.2019 v 09:25 v kategorii Brambory, přečteno: 33x
Suroviny: 500 g brokolice, 500 g brambor, 300 g mletého míchaného masa (vepřové + hovězí), 3 lžíce tomatového pyré, 1 šalotka, 2 vejce (žloutky a bílky zvlášť), 100 ml smetany ke šlehání, 80 g strouhané Goudy, bylinková sůl, čerstvě mletý pepř, olivový olej
Postup: Brambory omyjeme a vaříme ve slupce cca 20 minut. Scedíme a dáme stranou. Zchladlé oloupeme. Brokolici rozebereme na růžičky a 5 minut povaříme. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a zpěníme na něm jemně pokrájenou šalotku. Vložíme mleté maso a zprudka za stálého míchání opékáme. Přidáme pyré, ochutíme bylinkovou solí a vmícháme polovinu růžiček brokolice. Do vyšší nádoby vhodné na mixování dáme zbylou brokolici, smetanu, žloutky, ochutíme solí a pepřem. Vše rozmixujeme a promícháme se sýrem. Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně ho promícháme s připraveným krémem. Zapékací misku vymažeme olejem. Brambory nakrájíme na plátky a rozložíme na dno misky. Osolíme a opepříme. Na brambory dáme připravené mleté maso s brokolicí a nakonec rozetřeme připravený krém. Zapékáme v toubě vyhřáté na 180-200° přibližně 20 minut.
Komentáře
Celkem 0 komentářů