Brazilská feijoada
Publikováno 15.06.2018 v 14:07 v kategorii Ostatní, přečteno: 33x
Suroviny: černé fazole 300 g, olivový olej 30 ml, uzené maso, na kostky 700 g, uzené rolky, na kostky 400 g, kvalitní klobása (chorizo) 4 ks, cibule, nahrubo nasekaná 1 ks, česnek 3 stroužky, kuřecí vývar 250 ml, bobkový list 3 ks, červené víno 250 ml, sůl, čerstvě namletý pepř
Postup: Fazole dejte do hrnce, nalijte na ně vodu tak, aby byly přikryté. Přiveďte do varu a vařte 5 minut. Odstavte z plotny a nechte přes noc absorbovat tekutinu. Předehřejte troubu na 180 °C. Rozehřejte olej v zapékací míse a maso opékejte, dokud nebude dohněda. Přidejte klobásku, cibuli a česnek a opékejte dalších 10 minut. Přidejte vývar, bobkové listy a červené víno a dochuťte solí a pepřem. Přidejte fazole a přikryjte poklicí. Hrnec dejte asi na 2 hodiny do teplé trouby, dokud nebudou fazole měkké. Kdyby se směs příliš vysušovala, přidejte vodu.
Komentáře
Celkem 0 komentářů