Bretaňská cibulová polévka
Publikováno 11.06.2018 v 08:33 v kategorii Polévky, přečteno: 25x
Suroviny: červená cibule 4 –5 ks, zeleninový vývar 1 litr, středně velká mrkev 1 ks, suché bílé víno 1,5 dl, sladká smetana 1 dl, koňak 0,5 dl, máslo 75 g, třtinový cukr 1 lžička, česnek 1 stroužek, bobkový list 2 ks, sůl, čerstvě namletý černý pepř
Postup: 2/3 másla rozehřejte ve středně velkém kastrolu. Přidejte očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev a lehce orestujte. Přidejte cukr a nechte trochu zkaramelizovat. Vsypte oloupanou a na půlkolečka nakrájenou cibuli, promíchejte a nechte orestovat. Zalijte zeleninovým vývarem, přidejte bobkové listy a protlačený česnek. Zalijte vínem, osolte a opepřete a vařte 20–25 minut, až bude mrkev a cibule měkká. Z polévky vyjměte asi 1/3 cibule s mrkví a dejte stranou. Vyndejte bobkový list a zbylou polévku rozmixujte dohladka tyčovým mixérem. Do krémové polévky vraťte vařenou cibuli a mrkev. Dochuťte koňakem a zbylým máslem. Zjemněte smetanou a nechte společně prohřát. Podle chuti na závěr dochuťte solí a pepřem. Podávejte se zapečenými sýrovými toustíky
Komentáře
Celkem 0 komentářů