Brokolicové ragú s uzenou klobásou
Publikováno 15.06.2018 v 14:07 v kategorii Ostatní, přečteno: 39x
Suroviny: brokolice, omytá a rozebraná na malé růžičky 1 hlávka, sůl, celý černý pepř, extra panenský olivový olej, domácí uzená klobása, nakrájená na kolečka 2 nožičky, menší bílá cibule, nasekaná nadrobno 1 ks, česnek, nasekaný nadrobno 3–4 stroužky, brambory, očištěné a nakrájené 200 g, šalvějové lístky 1 hrst, suché bílé víno 100 ml, kuřecí vývar 1 l
Postup: Nejprve blanšírujte růžičky brokolice v osolené vodě. V kastrolu rozehřejte olivový olej, přidejte klobásu, cibuli a česnek a na mírném ohni za občasného zamíchání opékejte dozlatohněda (dokud klobása nepustí šťávu). Potom přidejte brambory a šalvěj, promíchejte a podlijte bílým vínem. Chvíli duste. Zalijte teplým vývarem, přidejte sůl a celý pepř a vařte, dokud brambory nezměknou. Na závěr přidejte blanšírovanou brokolici, zlehka promíchejte a ještě chvíli vše dohromady povařte. Před podáváním můžete brokolicové ragú posypat nastrouhaným parmezánem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů