Broskvová bábovka
Publikováno 20.06.2018 v 07:47 v kategorii Bábovky, přečteno: 29x
Potřebujeme: 4 vejce, 130 g másla, 250 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 250 g polohrubé mouky, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 100 ml mléka, 200 g broskví, 20 g kakaa, moučkový cukr na posypání, tuk a hrubá mouka do formy
Postup: Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do másla postupně zapracováváme moučkový i vanilkový cukr a spolu se žloutky je utřeme do pěny. K žloutkové směsi přidáváme střídavě po lžících mouku promíchanou s práškem do pečiva a mléko. Nakonec zlehka vmícháme připravený sníh z bílků. Broskve oloupeme, nakrájíme na kousky, přidáme do těsta a zlehka promícháme. Část těsta také můžeme obarvit kakaem. Bábovkovou formu důkladně vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a naplníme střídavě světlým a tmavým těstem. Pečeme při mírné teplotě přibližně 45 minut. Propečení zkusíme špejlí, pokud je suchá, máme hotovo. Po částečném vychladnutí bábovku vyklopíme a pocukrujeme.
Komentáře
Celkem 0 komentářů