Broskvový koláč s borůvkami
Publikováno 20.06.2018 v 07:46 v kategorii Koláče, přečteno: 24x
Ingredience: 8 PL (115 g) másla, pokojové teploty, 3/4 hrnku (150 g) krupicového cukru, 2 vejce, 1 ČL vanilkového extraktu, 1 1/2 hrnku (190 g) hladké mouky, 1 ČL prášku do pečiva, ½ ČL jedlé sody, 1/2 ČL soli, 1-2 broskve, nakrájené na plátky, ½ hrnku (60 g) čerstvých borůvek
Postup: Troubu předehřejeme na 180°C a dortovou formu velikosti 20 - 25 cm vymažeme máslem a vysypeme moukou. Máslo utřeme s cukrem do pěny (ideálně v kuchyňském robot) přidáme vejce a vanilku a řádně prošleháme. Mouku smícháme s práškem do pečiva, jedlou sodou a solí a opatrně vmícháme do ušlehané směsi. Těsto dáme do formy, rozprostřeme a uspořádáme broskvové plátky do kruhu a posypeme lehce borůvkami. Pečeme 30 minut. Zkontrolujeme, zda povrch nezačíná moc zlátnout, pokud ano, přikryjeme pečícím papírem a pečeme dalších cca 15 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu koláče nebude po vytažení suchá. Před krájením necháme lehce vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a podáváme s čerstvým ovocem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů