Bulgurový koláč s rajčaty, mozzarelou a žampióny
Publikováno 15.06.2018 v 11:20 v kategorii Bez masa, přečteno: 23x
Ingredience: 150 g bulguru, 1 malá cibule, 2 bobkové listy, 2 vejce, 200 g drcených rajčat v plechovce, sůl, 2 lžičky oregana, 2 lžičky bazalky, 1 balení mozzarely, 4-5 žampiónů, 1 malá červená cibule, 2-3 rajčata
Postup: Nejprve si dáme vařit bulgur. Dle návodu na obalu, jen k němu do vody ještě přidáme oloupanou malou cibuli a bobkové listy. Tedy bulgur propláchneme a vaříme v osolené vroucí vodě (v poměru 1díl bulguru, 2 díly vody) cca 12-15 minut. Poté necháme 5 minut stát. Nakonec vyjmeme cibuli a bobkové listy a necháme trochu zchladnout. Poté bulgur dáme do mísy, kde jej promícháme společně s vajíčky. Směsí pak naplníme koláčovou formu, kterou jsme si vyložili pečícím papírem. Bulgurovou směs rozprostřeme rovnoměrně po celé formě. Poté si smícháme drcená rajčata s trochou soli, oregánem a bazalkou a tímto potřeme bulgurovou směs. Žampióny si očistíme a nakrájíme na plátky. Stejně tak rajčata a mozzarelu, cibuli na kolečka. Nejprve poklademe na koláč žampióny, polovinu mozzarely, poté rajčata a cibuli a zbytek mozzarely. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 35 minut.
Komentáře
Celkem 0 komentářů