Recepty z rájePřes 1000 receptů

Bulharská Kavarma

Publikováno 25.06.2018 v 14:49 v kategorii Vepřové, přečteno: 191x

Ingredience:500 g vepřová plec, 1 ks cibule, 2 PL olivový olej, 30 g rajčatový protlak, 200 ml červené víno,400 ml masový vývar,1 PL sladká mletá paprika,1 ks bobkový list,1 ks pórek,2 ks červená paprika,200 g menší žampiony,podle chuti sůl,podle chuti pepř

brambory:1 kg brambory,2 stroužky česnek,2 ks vejce,370 ml smetana ke šlehání, 80 g strouhaný sýr, 30 g máslo, 1 PL nasekaná petrželka, podle chuti sůl, podle chuti pepř

Postup: Maso nakrájíme na 2 cm kostky. Oloupanou cibuli nasekáme. V hrnci zahřívají olivový olej a maso na něm zprudka opečeme. Přidáme rajčatový protlak, chvíli smažíme a zalijeme vínem. Počkáme, dokud se směs trochu nesvaří, zalijeme vývarem, dochutíme solí, pepřem a mletou paprikou. Přidáme bobkový list. Přikryjeme pokličkou a dusíme na mírné teplotě asi 30 minut. Troubu předehřejeme na 200 ° C. 4 formičky na zapékání vytřeme máslem. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Česnek očistíme a nasekáme nadrobno. Brambory naskládáme do formiček ve vrstvách, přičemž každou posypeme solí, pepřem a trochou česneku. Vejce utřeme se smetanou a přidáme sýr. Směsí zalijeme brambory, obložíme nakrájeným máslem a dáme péct do vyhřáté trouby na asi 45 minut. Mezitím nakrájíme očištěný pórek na 1 cm silná kolečka a papriku nasekáme nadrobno. Obě přidáme k dušenému masu a spolu dusíme dalších 20 minut. Žampiony očistíme, překrojíme na polovinu a zamícháme k masu. Spolu vaříme 5 min. Zapékané brambory vyjmeme z trouby a posypeme petrželkou. Podáváme spolu s Kavarma naloženou v miskách.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?