Recepty z rájePřes 1000 receptů

Burgundské hovězí s máslovou bramborovou kaší

Publikováno 14.09.2018 v 08:11 v kategorii Hovězí, přečteno: 28x

Suroviny:1 kg hovězího masa (kližka/ loupaná plec), 1 lžíce máslo, 2 lžíce přepuštěného másla nebo oleje, 1 mrkev, 1 řapík celeru, 100 g slaniny, 1 větší mrkev, 2 řapíky celeru, 100 g malých žampionů, 100 g celeru, 1 cibule, 1 velký stroužek česneku, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžička třtinového cukru, 1 láhev červeného vína, 500 ml silného hovězího vývaru, snítka tymiánu, snítka rozmarýnu, bobkové listy, 60-100 g studeného másla, mletý pepř, sůl

Postup:Maso nakrájejte na kostky, osolte, opepřete a zprudka orestujte na oleji. Vyjměte z hrnce a dejte stranou. Do hrnce vsypte slaninu a též ji orestujte. Přidejte mrkev, oba druhy celeru, cibuli a česnek, vše orestujte a vmíchejte lžíci třtinového cukru, ještě chvíli opékejte a nakonec přidejte lžíci rajčatového protlaku.Přilijte víno a nechte svařit na polovinu. Vlijte vývar, vložte zpět do hrnce maso a přidejte bylinky a bobkový list. Hrnec s masem dejte do trouby vyhřáté na 130C a pomalu zakryté duste minimálně tři hodiny.Když je maso měkké, omáčku přeceďte (zeleninu vyhoďte) a metličkou vmíchejte studené máslo – omáčka se zjemní a zhoustne. Vraťte do ní maso. Na lžíci másla orestujte mrkev a celer a ke konci přidejte lžičku třtinového cukru, aby zelenina zkaramelizovala. V druhé pánvi opečte na másle žampiony s trochou tymiánu. Hotové maso podávejte s bramborovou kaší a opečenou zeleninou.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?