Buřtguláš s vejci a noky
Publikováno 15.06.2018 v 14:06 v kategorii Ostatní, přečteno: 31x
Suroviny: buřty 4 ks, vepřové sádlo 1 lžíce, šalotka 4 ks, středně velké brambory, typ B 8 ks, vejce vařená natvrdo 4 ks, sladká paprika 1 lžíce, sušená majoránka 1 lžíce, sůl, pepř, čerstvá petrželka, pečivo (volitelné)
Noky: vejce 1 ks, plnotučné mléko 100 ml, sůl, hrubá mouka nebo krupice na zahuštění
Postup: Na sádle orestujte nasekané šalotky, přidejte na menší kousky nakrájené buřty. Orestujte a poté zasypte paprikou, vmíchejte na kostičky nakrájené brambory. Zalijte přibližně jedním litrem vody, přidejte sušenou majoránku, sůl a pepř a vařte, dokud nebudou brambory měkké, trvá to asi 20 minut. Měly by být trošku rozvařené, škrob pomůže polévku zahustit. Uvařte vejce natvrdo, nakrájejte na kostičky a vmíchejte do buřtguláše.
Noky: V hrnku smíchejte jedno vejce s mlékem, solí a zahustěte moukou nebo krupicí tak, aby vzniklo husté těstíčko. Lžičkou tvarujte noky a vařte v polévce asi 10 minut, neměla by být v nich cítit mouka. Hotový buřtguláš ozdobte čerstvou petrželkou a podávejte třeba s pečivem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů