Čočková polévka s chorizem
Publikováno 01.08.2018 v 13:14 v kategorii Polévky, přečteno: 31x
Ingredience:2 lžíce olivového oleje,1 cibule (nadrobno),2 stroužky česneku (nadrobno), 1 čerstvá červená chilli paprička (nadrobno),300g klobásy chorizo, nakrájené na tenké plátky,1,5 lžíce mleté sladké papriky, 400g konzerva krájených rajčat,500ml drůbežího nebo hovězího vývaru, 400g konzerva čočky (scezené a propláchnuté), mořská sůl a čerstvě mletý pepř, vanička řeřichy na ozdobení
Postup:V hrnci na oleji opékejte cibuli, česnek, chilli papričku a chorizo 5–8 minut dozlatova. Zaprašte paprikou a zamíchejte. Ihned zalijte rajčaty (paprika chytí krátkým zahřátím v oleji lepší chuť, ale delším opékáním by zhořkla) a pak i vývarem. Ztlumte a vařte 10–15 minut.Přidejte čočku a znovu přiveďte k varu. Osolte a opepřete. Podávejte posypané řeřichou a s křupavým pečivem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů