Celerka babičky Karolíny
Publikováno 11.06.2018 v 08:25 v kategorii Polévky, přečteno: 18x
Suroviny: střední bulvový celer 1 ks, brambory 3 ks, máslo 2 lžíce, smetana ke šlehání (33 % tuku) 50 ml, šunka od kosti 50 g, čerstvá pažitka
Postup: Jeden střední celer oloupeme, a buď nahrubo nastrouháme, nebo nakrájíme na kostky, totéž uděláme s bramborami. V hrnci si rozpustíme dvě lžíce másla, nasypeme na něj celer a brambory. Několik minut opékáme. Pak zalijeme cca litrem vody, osolíme a vaříme 15 minut. Přidáme smetanu ke šlehání. Pak celerku rozšťoucháme mačkadlem na brambory, čímž se krásně zahustí, ale zároveň v ní necháme i pevnější kousky. Kdo má rád homogenní krémy, může samozřejmě i rozmixovat. Šunku nakrájíme na malé kostičky, opečeme na pánvi na másle a pak ji dáme do středu každého talíře s celerkou a přidáme několik pokrájených stébel pažitky.
Komentáře
Celkem 0 komentářů