Recepty z rájePřes 1000 receptů

Celerka babičky Karolíny

Publikováno 11.06.2018 v 08:25 v kategorii Polévky, přečteno: 18x

Suroviny: střední bulvový celer 1 ks, brambory 3 ks, máslo 2 lžíce, smetana ke šlehání (33 % tuku) 50 ml, šunka od kosti 50 g, čerstvá pažitka

Postup: Jeden střední celer oloupeme, a buď nahrubo nastrouháme, nebo nakrájíme na kostky, totéž uděláme s bramborami. V hrnci si rozpustíme dvě lžíce másla, nasypeme na něj celer a brambory. Několik minut opékáme. Pak zalijeme cca litrem vody, osolíme a vaříme 15 minut. Přidáme smetanu ke šlehání. Pak celerku rozšťoucháme mačkadlem na brambory, čímž se krásně zahustí, ale zároveň v ní necháme i pevnější kousky. Kdo má rád homogenní krémy, může samozřejmě i rozmixovat. Šunku nakrájíme na malé kostičky, opečeme na pánvi na másle a pak ji dáme do středu každého talíře s celerkou a přidáme několik pokrájených stébel pažitky.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?