Celerovo-petrželový krém s modrým sýrem
Publikováno 01.10.2018 v 14:34 v kategorii Polévky, přečteno: 49x
Ingredience: celer 1/2 bulvy, petržel 1/2 kořene, větší brambory 2 ks, Sedlčanský krémový Modřenín 20 g, česnek 1 stroužek, přepuštěné máslo 1 lžička, sůl dle chuti, pepř dle chuti, zeleninový bujon, petrželka dle chuti
Příprava:Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Lžíci přepuštěného másla necháme v hrnci rozpustit, přidáme nakrájenou zeleninu a necháme chvilku restovat. Vše zalijeme vodou, přidáme bujon a necháme vařit, dokud nebude zelenina měkká. Ponorným mixérem pak všechno rozmixujeme na hladký krém. Přidáme prolisovaný česnek, sůl a pepř. Polévku v misce posypeme rozdrobeným modrým sýrem, petrželkou a můžeme podávat.
Komentáře
Celkem 0 komentářů