Recepty z rájePřes 1000 receptů

Čertovo kuře s bramborami a červenou řepou

Publikováno 06.06.2019 v 14:29 v kategorii Kuřecí, přečteno: 36x

Suroviny:na svařené víno: 1 l červeného vína,celá skořice,hřebíček,badyán,citronová kůra

na čertovo kuře: 1 kuře, 1 l svařeného vína, 0,1 l rumu, 0,1 l sójové omáčky, chilli, 2 lžíce rajského protlaku, 150 g uzené slaniny, 2 cibule, sůl, pepř

na přílohu: brambory, červená řepa, olej, pažitka, sůl pepř

Postup:Nejprve si připravíme svařené víno, které necháme zchladnout. Kuře naporcujeme, vložíme do marinády ze svařeného vína, rumu, sójové omáčky, chilli a rajského protlaku, a necháme 24 hodin zaležet. Poté na plech navrstvíme cibuli, kterou jsme do zlatova orestovali na rozpuštěné slanině, vložíme porce kuřete kůží nahoru a zalijeme marinádou. Maso lehce osolíme a dáme péct asi na hodinu do trouby na 160 stupňů. Výpek na závěr podle potřeby varem zredukujeme, dochutíme solí a pepřem.Brambory a červenou řepu nakrájíme na stejné kostičky, nebo z nich pro větší efekt pomocí vypichovátka vytvoříme kuličky. Ty uvaříme ve slané vodě a potom na oleji krátce orestujeme, přidáme nasekanou pažitku, podle chuti osolíme a opepříme a můžeme podávat.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?