Červená čočka s kari
Publikováno 15.06.2018 v 14:05 v kategorii Luštěniny, přečteno: 35x
Seznam přísad: 1 hrnek červená čočka, 70 ml kokosový olej, 1 stroužek česnek, 1 lžička červená kari pasta, 1 ks menší cibule, 1/2 lžičky nastrouhaný čerstvý zázvor, 2 lžíce kokosové mléko, 1 hrnek rajčatová passata (pyré), 1 lžička kari koření
Postup přípravy: Čočku nasypeme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byla pouze lehce ponořená, a uvaříme doměkka. Červenou čočku není potřeba namáčet dopředu. Na pánvi rozpálíme kokosový olej a vhodíme najemno pokrájenou cibuli. Necháme zezlátnout a přidáme kari pastu s kari kořením, zázvor a rozdrcený česnek. Chvilku restujeme a přilijeme rajčatové pyré. Po chvilce také kokosové mléko. Uvařenou čočku slijeme a přidáme na pánev. Vše společně promícháme a ještě asi 15 minut dusíme. Podáváme s rýží (doporučujeme jasmínovou, která má jemnější chuť a k exotickému jídlu se skvěle hodí) nebo například s pita chlebem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů